Наличната снегопочистваща техника в Пловдив вече е в пълна бойна готовност. След обявения жълт код за обилен снеговалеж, снегорини, багери и разпръсквачки са мобилизирани. Това разказа пред наш репортер шефът на „Чистота” – Иван Стоянов.

Прогнозите на Общинското предприятие са, валежите от дъжд да започнат около 17 часа, като след 20 часа ще започне и снеговалежът.

„Машините ще бъдат позиционирани на определените места след час пик, за да не пречим на трафика. В 16 часа, разпръсквачките ще са в депото, за да се напълнят със сол, пясък и калциев хлорид”, заяви Стоянов.

Тази вечер по пловдивските пътища ще излязат 26 машини. Те ще започнат работа в момента, в който завали снегът.

„Разполагаме с 4500 тона сол. Първоначално бяха 4700 тона, но всяка вечер надлезите в града се обработват. Налични са и 63 тона калциев хлорид. Пикът на валежите се очаква да е в нощта срещу събота. Тогава е впрегнат целият наличен ресурс на предприятието”, добави Иван Стоянов.

Както TrafficNews.bg съобщи, жълт код за опасно силен вятър и сняг е обявен за Пловдив и още 7 области от Южна България. Температурите в града ще останат положителни от 1 до 5 градуса, а от утре се очаква захлаждане и живакът в термометрите ще падне под 0. 

Още един жълт код за Пловдив: Сняг и силен вятър нахлуват тази вечерОпасни явления са обявени за 8 области от Южна България

Жълт код за обилeн снеговалеж в Пловдив и областта! Четири дни ще валиВ планините ще има условия за виелици навявания