Слави Трифонов учреди партия при медийно затъмнение. За около 15 минути приключи учредителното заседание на партията на Дългия в столичната зала "Rainbow Plaza".

Журналисти не бяха допуснати в залата и дори в самата сграда. Делегатите бяха накарани да оставят мобилните си телефони в клетки за съхранение по време на събранието, това се  видя през прозорците на постройката. На излизане от сградата почти никой от тях не пожела да разговаря с журналисти. От откъслечните им думи се разбра, че Трифонов е председател на партията с предполагаемо име "Няма такава държава".

"Досега вие мълчахте, сега ние ще мълчим", каза един от излизащите.

По думите на делегат, който пожела да остане анонимен, Трифонов е говорил 3-4 минути. Казал, че не е доволен, че референдумът му за изборни промени е отхвърлен. Именно това го мотивирало да създаде партия и да влезе в политиката. За заместник-председатели и управително тяло на партията са избрани сценаристи. Делегатите и активистите са избрани, след като са писали до шоуто.

Скоро ще бъде публикуван списъкът с ръководството и общинските координатори на политическата партия. Всеки, който желае да се присъедини към формацията, ще може да се свърже с тях.

На учредителното събрание присъства и спортният журналист Крум Савов. Други популярни лица не са забелязани.

Пред залата имаше и привърженици на Слави, които не бяха поканени за учредяването. Един от тях е бившият военен Веселин Веселинов, станал популярен от участието си в реалити предаването "Фермата". Той събрал около двайсетина подписа за учредяването. 

"Има някаква логика да се прави подбор, за да няма провокатори", каза Веселинов.

Слави Трифонов учредява партията си, събира поне 500Очаква се през ноември да стартира и телевизионният му проект