Патриотичният фронт да се превърне във водещата политическа сила в Пловдив, а в областта да стане ключов фактор – така пловдивският депутат Славчо Атанасов определи целта на коалиционната формация.

Той обаче подчерта, че голямата цел е спечелването на кметските избори в Пловдив след една година, съобщи БНР.

Без да обяви категорично, че ще е кандидат за кмет на града през 2015-та, Славчо Атанасов отбеляза, че 90 % от близо 10-те хиляди пловдивчани, с които се е срещнал в предизборната кампания, са заявили подкрепата си за него като бъдещ пловдивски кмет.

Патриотичният фронт да има изключително силно и стабилно присъствие на местните избори догодина във всичките 17 общини в Пловдивска област – така депутатът от областта Борис Ячев определи дългосрочната задача на формацията. Той съобщи, че ще атакуват всички общини с кандидати за кметове и общински съветници, за да прекъсне порочната практика на корупция, източване на пари и феодално управление по места.

Закон срещу купуването на избори в България – това ще една от първите законодателни инициативи на Партиотичния фронт – обяви Славчо Атанасов. По думите му, новият закон ще съдържа изключително строги санкции – при доказано купуване на гласове от дадена партия, да се забранява участието й в следващите избори, а при повторно доказано купуване на гласове от същата партия тя да бъде заличена от българския съд.

Атанасов заяви, че като депутат категорично ще подкрепя каузите и проектите, свързани с Пловдив и областта. На първо място сред тях той посочи Колодрума в Пловдив, който по думите му, трябва да стане на всяка цена. Каскада „Въча” е другият ключов обект, чието изпълнение ще позволи на една седма от населението на страната да пие чиста планинска вода, подчерта новият пловдивски депутат. Реформа в администрирането е другата важна задача, допълни Славчо Атанасов.

Той каза още, че мястото му е в парламентарната комисия за регионално развитие, където се разпределят парите за общините.

Земеделието ще е приоритетът ни в новия парламент – съобщи депутатът на Патриотичния фронт от Пловдивска област Борис Ячев. Той е категоричен, че ще се борят да изчистят земеделското министерство от кадрите на ДПС, които именно оттам години наред генерират финансовите потоци, отиващи към фирмите на Ахмед Доган.

Няма да искаме министерски постове в новото правителство – обяви още Борис Ячев.

TrafficNews.bg