Времето в Пловдив ще остане слънчево и топло и днес. Сутрешните температури ще се задържат между 13 и 15 градуса, а следобед максималните стойности ще достигнат до 28-29 градуса. Ще духа слаб вятър от юг. Валежи над града не се очакват.

В сутрешните часове на отделни места в котловините и около водните басейни в страната ще се образува краткотрайна мъгла. Минималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 12°. През деня ще бъде предимно слънчево. След обяд над Западна България ще се появи разкъсана висока облачност. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от югозапад. Топло за края на септември с максимални температури между 25° и 30°, в София - около 25°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца – слабо ще се повиши и ще се доближи до средното за септември.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра около 12°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с до умерен югозападен вятър. Максимални температури между 26° и 30°. Температурата на морската вода е между 15° и 20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.