Понижението на температурите ще продължи през днешния ден, като максималните на места ще са 3, а на други – 8, предупреди Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология.

По думите й 10-15 см ще бъде снежната покривка в Северна България, като през последните часове най-голямо количество валежи е отчетено в Лом.

По-късно в Северна България и предбалкана дъждът ще премине в сняг с условия за навявания.

Добрата новина е, че динамичното лошо време у нас бързо ще отмине, увери Стойчева.

Градусите падат с 10, снегът се завръща. Пролетта пристига през уикендаСнеговалежи ще има и от 24 до 29 март, тогава чувствително ще застудее

"Тази обстановка бързо ще приключи и още през предстоящата нощ навсякъде валежите ще спрат. Утре облачността ще се разкъса и временно ще намалее до слънчево. Вятърът ще отслабне, без да стихва. Ще има отрицателни температури сутринта, без те да са по-ниски от -3/-4 градуса", посочи тя пред "Фокус".

В четвъртък и петък очакваме ново смущение, което да премине през страната ни, но то няма да бъде със съществено понижение на температурите, даже напротив. В повечето райони ще превали слаб дъжд.

В края на седмицата ще започне затопляне, като температурите много бързо ще се повишат – дневните ще надхвърлят 15-20 градуса, посочи Анастасия Стойчева.

Тя добави, че времето до края на месец март остава динамично.

Според дългосрочните синоптични прогнози следващият валежен период ще е от 20 до 22 март. Валежите ще са от сняг от 24 до 29 март, когато отново чувствително ще застудее.