Швейцарска банка ще прибере имота на Цветан Василев и съпругата му Антоанета на Женевското езеро. Това обяви съпругата на банкера след разпит в следствието днес. Става дума за стара къща от 200 квадрата за ремонт, немебелирана, обясни пред журналистите Антоанета Василева. Тя изтъкна, че за имота със съпруга й са платили 10 милиона евро лични средства и още 10 милиона евро кредит от Швейцарска банка, които изтеглила тя. Кредитът обаче бил необслужван заради запор на сметките на Василеви и банката щяла да прибере имота, обясни Василева, но не обясни как е успяла да изтегли толкова пари със заплатата си на преподавател, съобщиха от блиц

Антоанета Василева бе привикана вчера в следствието, за да бъде разпитана по досъдебно производство за пране на пари срещу нея и съпруга й за имота в Швейцария. След два часа и половина разпит в следствието тя си тръгна, като посочи, че нито е обвиняема, нито пък задържана. Адвокат й е защитникът на Цветан Цветанов - Менко Менков. Тя е оставила в следствието документи. 

Василева обясни пред медиите, че черна дупка в КТБ няма и не е възможно да има, а лошите кредити били само 2%. Как така през юни те бяха 2%, а сега се говори за 4,2 млрд., попита тя. 

Василева обясни, че мъжът й се чувства застрашен. Той получавал в Сърбия писма и есемеси със заплахи, обясни тя, но отказа да посочи кой точно го застрашава. Семейството е изпращало сигнали до българската прокуратура няколко пъти, но те останали без отговор.  Двамата със съпруга й живеят в Сърбия. 

TrafficNews.bg