„Снощи имаше опит да се пролее кръв и да се наруши гражданския мир чрез вандалски прояви от незаконните действия на протестиращи в района на Орлов мост. Там имаше къртене на преместваеми обекти, пейки и образуване на барикади. Различни групи слагаха камъни, павета, бутилки, които да се използват срещу униформените на по-късен етап”, каза директорът на СДВР Георги Хаджиев на извънреден брифинг. Той каза, че това са били умишлени действия, за да се окървави центъра на София.

„Там присъстваха момичета и жени, които има се казваше как да застанат, за да ги ползват като жив щит – имаше лица от водачите от началото на протестите, че е време да полетят павета. На барикадите имаше група от 20 лица с качулки, които следваха поведение на ултраси от футболни агитки. Имаше бухалки и вериги,  с които бяха вързани кофите за боклук. Хора с колела и радиостанции информираха  хората от барикадите за движението на полицаите”, каза още шефът на СДВР. Той каза, че за тях това не война, като изключително важно е да се запази здравето на столични. За това са били изтеглени голяма част от полицаите в района. 

Ст. комисар Хаджиев каза, че кръстовищата ще бъдат освободени в подходящо време и част и ще се възстанови конституционния ред в столицата. След изказването му той се прибра без да отговаря на въпроси.