"Полицейските служители бяха грубо провокирани да използват физическа сила и помощни средства. Благодарение на полицаите там, не се стигна до насилие. Полицаите бяха заплашвани. Бяха заплашвани, че граждани ще се върнат за тях", това посочи директорът на ОДМВР Хасково старши комисар Ангел Цанков. Той показа и видео на официална пресконференция, от което личи агресията към служителите на МВР от страна на демонстрантите. 

Около 40 лица успяха да затворят автомагистрала "Марица" снощи. Около 70 полицейски служители регулираха движението и осигуряваха сигурността на всички граждани. 

"Застрашена бе безопасността на движението и сигурността на гражданите на магистралата. Беше нарушено свободното предвиждане на гражданите, бяха подадени сигнали за ограничаване на това право на тел 112", посочи Цанков. 

Избутаха протестиращите от АМ „Марица” – пуснаха движениетоЧаст от мъжете стоят в дясната лента на пътното платно, покрай тях минават камиони

Имаше напрежение между пътуващи и протестиращи, но не се стигна до сериозни инциденти, добави шефът на ОД на МВР Хасково и той отдаде тази заслуга на униформените. По думите на са били нарушени няколко закона от протестиращите. 

"Законът за митингите и манифестациите беше нарушен, тъй като няма подадено заявление към кмета на общината", посочи Цанков и допълни, че са били нарушени и много членове и алинеи от Закона за движение по пътищата и Законът за МВР. 

Началникът на полицията отправи и апел към гражданите - "всеки има право да изразява мнението си, но освен права всеки има и задължения и трябва да ги спазва". 

Той обяви, че арестувани няма, но всички, които са нарушили закона ще бъдат санкционирани, а случаят ще бъде докладван на прокуратурата. Ако няма престъпление, ще бъде взето административно отношение. 

ОД на МВР Пловдив и ОД на МВР Кърджали са участвали в осигуряването на мероприятието. Взети са всички мерки коридора по АМ "Марица" да не бъде затваряно днес.