Случката се разиграла в столично училище. Много е трудно да изразим чувствата, които усещаме в момента, защото прочетеното по-долу трудно би оставило читателя равнодушен! Изразяваме съпричастност и апелираме към всеки един наш читател да изрази подкрепата към семейството в борбата с инситуциите и безхаберието на служители и ръководителите им. Единственото нещо, което можем да направим към момента е да публикуваме без съкращения и промени статуса от личния профил във фейсбук на Радосвета Симеонова.

"Здравейте приятели, БЯСНА СЪМ!!! 
На 19-ти септември взех Ана-Мария от училище- IV-то помощно училище Проф.Димитър Кацаров във София и с ужас установих, че спортния сутиен на дъщеря ми липсва.Тя е аутист и сама това няма как да го съблече. Потърсих класната, но нея я нямаше, потърсих отговор и от директорката на училището, но такъв не получих.Вместо това г-жа Бочева започна да ми обяснява как детето ми си събувало чорапите, но след като аз реагирах с въпрос че става дума за бельото, а не за чорапите, и повторих питането- как, защо и кой е свалил бельото на детето... госпожата се изнесе и изчезна....От чистачките разбрах че сутиена е в класната стая върху гардеробчетата. Само ще вметна, че Ана-Мария е единственото момиче в класа. Свързах се с класната и тя ми каза,че няма никаква представа къде е бельото на детето и че целият след обяд дъщеря ми е била пред очите и. След като настоях за обяснение, тя ми заяви,че ще попита учителя от първата смяна и ми затвори.
На 23 септември съпругът ми отиде в училището за да получи отговор и някакво логично обяснение за сваленото бельо на детето ни.....нямаше такъв....Междувременно дъщеря ни не иска да излиза от вкъщи, влиза с писъци в банята, започна да проявява странности, които никога преди не е показвала. Не сме я пускали на училище от тогава...Страшното дойде на 27-ми септември....при влизане в банята Ана-Мария започна да крещи да не давам на чичкото да я пипа, че ще слуша. Бях в шок, бавно започнах да говоря и да питам къде я е пипал. Тя не ме слушаше и в един момент ми посочи гърдите си, започна да се тресе и да плаче.....УЖАС. На следващата вечер след дълги уговорки, пак влезнахме в банята с Ана-Мария. Този път тя ме помоли да я пазя и да не давам на " учителя" да я пипа, и посочи долу....Започна да крещи, че няма да го ядосва и ще си обуе гащите.....чичкото и казал че ще я боли.....после и казал да си обуе гащите....
Нямам думи за да опиша как се чувствам.На 29 септември отидох до училището да пусна жалба.Директорката се държа безобразно, заяви ми, че никой няма да повярва на дете аутист, че няма как да докажа каквото и да е, че дъщеря ми най-вероятно се е съблякла в тоалетната.....Попитах кой е бил с детето ми, това училище рекламира защитената среда в която са децата, обясняваха, че дори в тоалетната ходят с помощен персонал, който ги придружава до вратата и ги изчаква за да ги върне в клас.Аз за първи път оставих и поверих детето си и позволих на някакъв изверг да злоупотреби с детето ми....Пуснахме жалба в VI РПУ София, до МОН,до ДАЗПД,до Районната Прокуратура.... и нищо.
Днес разбрах,че още при подаване на сигнала в РПУ-то е трябвало да ми дадат насочваща бележка за изготвяне на съдебно -медицинска експертиза и екип, който ще направи това.Цяла седмица институцийте мълчат, днес разбрах, че системата отново отхвърля децата и хората с увреждания. Държавата отново абдикира от тези, които не могат да се защитят, и отново съдейства на онези които използват това за да се гаврят с тях....
Приятели, майки, родители, организации ПОМОГНЕТЕ, започваме война с тези, на които не им пука за деца като моето.... ако има още родители, които се съмняват .... покажете се, трябва да защитим децата, които не разбират какво се случва. 
Застанете до мен, имам нужда от Вашата подкрепа, ПОМОГНЕТЕ и на другите деца, които се използват за задоволяване на нечии болни мозъци..."

TrafficNews.bg