Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви какъв е най-вероятният вариант за съставяне на правителство. Това стана след края на лидерската среща в Народното събрание, където той даде изявление заедно с представителя на Реформаторския блок Меглена Кунева. „Вариантите се поизчистиха”, каза Борисов, съобщи "Блиц". „Относно възможностите за времетраенето на правителство, всички сме на мнение, че то трябва да бъде в конституционното разписано време - 4 годишен мандат. Те не приемат вариантите за избори 2 в 1, заедно с местните, президентските и т.н.”, обясни той.

Резултатът от разговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок беше обобщен от Борисов: „За мен стана ясно, че единствената възможна формула да се създаде и би била подкрепена от колегите е да се направи коалиция на малцинството между ГЕРБ и Реформаторския блок. Сега те имат заседание, да излязат с решение дали са "за”. И ако са "за”, да се направи коалиционно споразумение”.

По думите на Борисов, правителството на малцинството ще ползва „плаваща подкрепа” в парламента, което означава, че всяка партия ще подкрепя една или друга политика според убежденията си.

TrafficNews.bg