За пореден уикенд доброволци се заемат с идеята да направят градинката в столичния квартал "Редута" до улица "Голаш" по-зелена и привлекателна. 

Те планират да посадят трева и цветя, но и да сложат антипаркинг блокчета, за да не могат колите да паркират в тревните площи - една съвсем обичайна гледка в столичните градинки. 

"Акцията за залесяването на градинката при ул. "Голаш" продължава на 12.05. (неделя) от 11часа със засаждане и обработване на утъпканата почва. През седмицата ще бъдат докарани големи камъни, които ще бъдат стоварени съответно в първата и последна градинки.

В неделя освен залесяването трябва да ги разпределим така, че да се ограничи кардинално паркирането в зелените площи и да се опазят насъжденията, демек необходимо е присъствието на повече мъже като има опция и за осигуряване на количка. Носете си сечивата и по 1 торба райграс/детелини!", приканват организаторите. 

Това са огражденията, които са осигурени от доброволец. Те ще попречат на автомобилите да паркират. 

Целите, които доброволците са си поставили, са илюстрирали със снимки:

 

Тази градинка често е предпочитано място за деца, тийнеджъри, а понякога и рожденни дни на открито. Отново доброволци са направили импровизирана беседка под едно от дърветата, която често бива уСъскрасена от балони.