Убиецът от Куртово Конаре застава за пореден път пред Темида днес. В Пловдивския окръжен продължава делото срещу Илиян Рангелов, който в края на декември миналата година уби годеницата си в селото. Срещу него е повдигнато обвинение за умишлено убийство, извършено по особено жесток начин.

Милена – момичето, което завинаги остана на 26 години, защото е обичало СНИМКИНямаше по-добър и толерантен човек от нея, споделят близките й

На последното заседание по делото Рангелов, отрече пред магистратите той да е извършителят и напълно се отказа от дадените самопризнание.  В съдебната зала той заяви, че първоначалните му показния, че той е извършителят, са били дадени под натиск. Според Илиян, той е бил бит и тормозен от пловдивски полицаи, а „руса жена” му диктувала какво точно да напише в показанията си.

Вечерта, в която бе убита годеницата му, той е спал, а когато чул, че някой блъска по вратата, излязъл и видял, че Милена е убита. 

Илиян отрече да е убил Милена! Бил бит и тормозен от полицаи, за да си признаеПловдивският съд отново отложи делото за убийството в Куртово Конаре

Очаква се днес да продължи разпитът на Рангелов, както и да бъде представено едно от веществените доказателства. 

Роднини, близки и приятели на Милена Динова ще се съберат на мирен протест пред съдебната палата. Час преди старта на заседанието със снимки на Милена и транспаранти, те ще изразят тяхното желание: ДОЖИВОТНА присъда за убиеца Илиян.

Припомняме, че престъплението стана на 28 декември 2016 година през нощта, когато момичето отивало на работа. Тя бе намушкана с нож в сърцето и загина намясто.