Пловдивският съд отложи за началото на юни делото за убийството на Милена Динева от Куртово Конаре. Обвиненият за смъртта на момичето – Илиян Рангелов, отрече пред магистратите той да е извършителят и напълно се отказа от дадените самопризнание.  В съдебната зала той заяви, че първоначалните му показния, че той е извършителят, са били дадени под натиск. Според Илиян, той е бил бит и тормозен от пловдивски полицаи, а „руса жена” му диктувала какво точно да напише в показанията си.

Вечерта, в която бе убита годеницата му, той е спал, а когато чул, че някой блъска по вратата, излязъл и видял, че Милена е убита. В съдебната зала бе разпитана и неговата баба. Тя разказа пред съда, че никога не е чувала Илиян и Милена да се карат и не е виждала той да я тормози психически или да й посяга. Във фаталната вечер тя чула викове на момчета пред къщата и „гола и боса” се втурнала да види какво се случва, а след това е отишла да събуди внука си.

Делото отново бе отложено за началото на юни, тъй като едно от веществените доказателства не бе предоставено в съдебна зала.  Отлагането донесе разочарование на семейството на убитото момиче, тъй като те се надяваха още днес да чуят присъда.

Припомняме, че престъплението стана на 28 декември 2016 година през нощта, когато момичето отивало на работа. Тя бе намушкана с нож в сърцето и загина намясто. Повече подробности за случая ВИЖТЕ ТУК!