Асеновградският районен съд остави за постоянно в ареста двама от ромите, участвали в мелето, при което пострадаха двама полицаи в Асеновград.

Михаил Джамбазов и Вадет Шекерджи бяха арестувани заедно с арестуваните първоначално десетима роми, нападнали полицаите.

До тук се стигна, след като пияни роми нападнаха полицаи с лопати. Това се случило около 21,30 часа в петък на изхода на Асеновград в посока Кърджали. Тогава автопатрул на полицията реагирал на случай със скандал между роми, които се превозвали в каруци. Полицаите ги спрели за проверка, а ромите ги обградили с лопати, вили и дървени летви в ръце.

Един от тях ударил служител на реда по главата, колегата му произвел предупредителен изстрел и ромите се разбягали. Днес в съда стана ясно, че полицаят опитал се да спаси колегата му също е с лека телесна повреда.

След инцидента по-тежко пострадалият полицай е бил откаран в болницата в града, като състоянието му е стабилно. Веднага след екшъна в махалата нахлула жандармерия. 

Джамбазов и Шекерджи са били оставени в ареста за 72 часа с прокурорско постановление. Срещу тях е било повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда на полицейски служители при изпълнение на служебния им дълг, стана ясно днес в съдебната зала.

Наложената им постоянна мярка не е окончателна. Тя може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Пловдивския окръжен съд.

Днес следобед ще бъде гледана мярката и на още един ром, който след инцидента се бе барикадирал в дома си в ромската махала.

Още за екшъна може да видите във ВИДЕОТО ТУК

TNS.bg