Тютюневият град е под обсада, ограничен е достъпът в зоната на един от изгорелите през 2016 г. складове – този на ул. „Г.М. Димитров” 29. Сградата в продължение на три години се рушеше след огромната огнена стихия, която опустоши и складовете на Кудоглу.  В съботния ден обаче багерите влязоха през съседен имот и започнаха разрушаването, а охранители ограничаваха достъпа до зоната. Складът не е единичен паметник на културата, но е със защитен статут като групова недвижима културна ценност.

При разчистването на свободен терен от багер, е закачена стената на сградата, която е съборена. Екипът ни научи, че фирмата, която разчиства терена за строеж, е "Тарамекс" на Таха Рахман.  

"Категорични сме, че багер е закачил наша стена и така се е стигнало до срутването", заявиха от фирмата, собственик на склада - "Галакси Инвестмънт груп".

След запитване на репортера ни, се оказа, че по принцип събарянето на склада на ул. "Г.М. Димитров" 29 е съгласувано с Националния институт за недвижимо културно наследство още преди време. Проектът предвижда преизграждане на сградата в пълен обем.