Грипна ваканция за училищата в Асеновград препоръча РЗИ – Пловдив. Това съобщи за TrafficNews директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ д-р Моника Троянчева. По думите й в града има голям брой отсъстващи ученици през последните дни, което налага децата да бъдат пуснати по домовете си. Препоръката на здравните власти е учениците да останат по домовете си през цялата следващата седмица.

Все още обаче кметът на града д-р Христо Грудев не е обявил ваканцията официално. Очаква се до края на работния ден той да издаде заповед, с която да разпореди на учебните заведения да затворят врати от понеделник. Ще бъде въведен и филтър в детските градини.

В Пловдив обстановка се запазва сравнително спокойна. Здравните власти отбелязват дори лек спад в броя на заболелите. 

В областта грипна ваканция е обявена в общините Карлово, Сопот, Хисар и Куклен. От вчера в грипна ваканция са учениците от село Скутаре, където заболеваемостта е преминала границата, даваща право на децата да останат въщи. 

РЗИ-Пловдив: Епидемичната обстановка в региона остава спокойна, ваканция засега няма да имаКога да очакваме пика на грипа?

Обявиха грипна ваканция в село на 10 км от Пловдив, каква е обстановката под тепетата?Към момента не се наблюдава завишаване на заболелите, но обстановката е динамична и се променя с часове