Кметът на Пазарджик Тодор Попов изпрати предложение до образователния министър за издаването на заповед, с която децата от задължителната предучилищна подготовка да могат да отсъстват по преценка на родителите. Днес в областта беше отбелязан рекорд - 120 заразени с коронавирус за последното денонощие.

От направените 148 теста заразените с Covid-19 са над 80 процента. Такава стойност не е отчитана в региона от началото на пандемията, предаде БНР.

В най-тежките месеци от втората вълна през ноември и декември миналата година максималните положителни резултати бяха малко над 100 и то при направени двойно повече теста.

Тревожна остава ситуацията в здравните заведения. 

В единствената триажна зона в областта в пазарджишката многопрофилна болница леглата са изчерпани и има списък от чакащи. 

С оглед  обстановката, кметът Тодор Попов настоява през министъра на образованието за издаването на нарочна заповед за ограничаване на присъствената форма на обучение на 5 и 6-годишните деца, по преценка родителите им. Очаква се свикване и на областния оперативен щаб.