От близо седмица Софийската градска прокуратура разследва банкера Цветан Василев и съпругата му за пране на пари. Това съобщи БТА, позовавайки се на източници от прокуратурата.

Засега разследващи отказват да съобщят за каква сума става въпрос, както и чрез какво престъпление Василев е "изпрал" парите.

От държавното обвинение уточняват, че материалите по разследването за пране на пари са отделени от основното разследване, което започна по случая с КТБ.

Прокуратурата не коментира кога ще повдигне обвинение на банкера, който в момента е в сръбската столица Белград и изчаква процедура по екстрадиция за България, поискана от българската прокуратура.

В началото на този месеца властите в Лихтенщайн потвърдиха, че също водят разследване срещу бизнесмена Цветан Василев по подозрения в пране на пари.

През юли прокуратурата повдигна обвинение на банкера за присвояване на над 206 млн. лв. Заради отсъствието му от страната обвинението беше повдигнато задочно. Още тогава той беше обявен за издирване чрез Интерпол и в Шенгенската информационна система.

На 16 септември мажоритарният собственик на КТБ се предаде на полицията в Сърбия. Същия ден сръбски съд го освободи с мярка „подписка“.

TrafficNews.bg