Възрастна жена от село Белозем цяла седмица пила лекарства предписани за дуг човек. Това разказа съпругът на потърпевшата пред репортер на TrafficNews.bg, който бе в селото.

78-годишната Зота Стоянова постъпила за лечение в една от големите пловдивски болници.

“На бабата й стана зле. Повикахме сина и я откарахме в Пловдив в болница. Приеха я и започнаха да й правят изследвания. Там й направиха коронарография и поставиха стенд. Изписаха я и дадоха епикриза с лекарства, които трябва да вземе. Започна да пие лекарствата и така цяла седмица. Оказа се обаче, че не са за нея, а за жената лежала с нея в болницата. Освен това са ми дали и чужда епикриза, отново на съседката по легло", оплака се дядо Петко, съпруг на Зота Стоянова.

“Никой от нас не е с медицинско образование и не обърнахме внимание. Купихме лекарствата и започнах да ги пия цяла седмица”, коментира баба Зота.

След няколко дни от болницата се обадили вкъщи и поискали от Зота да върне епикризата.

“Синът ми Георги отиде в отделението и върна документа. Оттам му казали: “Браво на тая баба! Много е издръжлива, след като нищо не ѝ се е случило!”, разказва мъжът на Зота бай Петко.

Семейство Стоянови са сигурни, че не в лекарите е вината. “Сестрите нещо са объркали документите”, смята Стоянова.

"Да са живи и здрави хората от болницата, че се обадиха, че иначе какво ли щеше да стане", добавя Зота.

Неволите на семейството не спират до тук. Малко след премеждията те са застигнати от нова беда. От силното снеготопене, подпочвените води в Белозем избиха и наводниха целият им двор.

"Имам малки козлета. Мислих да ги кача горе в къщата, за да ги спася. Марулите, чесънът, малините, всичко е под вода. Жалко за реколтата", оплака се бай Петко.

Повече за наводнението в Белозем ТУК 

TrafficNews.bg