Дворовете и мазетата в пловдивското село Белозем се оказаха под вода след снеговалежите, паднали в региона през последните дни. Всичко е залято с вода, предаде репортер на TrafficNews.bg от бедстващото село.

Три месеца след голямото наводнение пловдивското село Белозем отново бедства. Дворовете са се превърнали в езера, а приземните етажи и избите на къщите плуват в тиня.

Дядо Петко от село Белозем живее сам. Той споделя, че всичко, което е отглеждал в двора си е под вода. Малините, чесънът и ягодите, които засял вече не ставали за нищо. Външната тоалетна също била наводнена и от нея бликала вода.

„Като видях толкова много вода, започнах да събирам нещата, за да мога да имам поне някакви дрехи. Не за първи път се случва такова нещо. При предишните дъждове подпочвените води бликнаха като езеро.”, споделя още възрастният човек.

На място в бедстващото село се отзова и зам.-министърът на околната среда и водите Павел Гуджеров. Той се запозна с обстановката и проблемите, предизвикани от високите подпочвени води на територията на населеното място.

„Все още нямаме данни колко точно са наводнените къщи. Тепърва започват да се подават сигнали”, каза кметът на село Белозем  Иван Тачев.

„Много се надяваме прогнозата да е благоприятна и да не завали отново дъжд, в противен случай ще стане страшно”,допълни още той.

На място в момента екипи на пожарната отводняват наводнените площи.

TrafficNews.bg