Бойко Рашков се извини за репликата си срещу бТВ. Във вторник служебният вътрешен министър обяви, че би отстранил водещите на сутрешния блок Биляна Гавазова и Златимир Йовчев. Рашков бе ядосан от участието си в телевизията ден по-рано, по време на което водещите го разпитваха за уволненията в МВР.

"Видях какво не трябва да бъде журналистиката, извинявам се за израза. И вероятно начинът, по който Гавазова и партньор водеха предаването, е доходна дейност, защото аз чувах в техните уши техническите средства, с които им казваха какво точно да ме питат...Аз не се изненадвам защо България е 112-то място по свобода на словото. Ако съм собственик на тази телевизия, моментално ще ги отстраня от водещата роля в предаването", заяви той при участието си в БНР сутринта.

В последващата си изява в предаването "Алтернативата" той обясни, че съжалява. "Съжалявам, просто съжалявам", каза Рашков.

Междувременно бТВ излезе с позиция, в която заяви, че е обезпокоително длъжностни лица от всяко правителство да атакуват журналисти.

Въпреки извинението Рашков продължава да твърди, че водещите не са се държали професионално. "Защото ми се стори, че това не е журналистика, това е нещо друго. От може би 30 години контактувам с ваши колеги журналисти, с които съм в много добри отношения и винаги съм се отнасял с уважение към тази професия. Но подобно отношение, на каквото се натъкнах, никога досега не съм забелязвал, това беше повече от обидно", заяви той на въпрос защо е произнесъл тези думи.