Ральо Ралев излезе от ареста. Кметът на пловдивския район „Северен” е платил гаранцията си, наложена от апелативния специализиран съд в размер на 150 хиляди лева, научи ТrafficNews.

Ралев е напуснал пределите на следствието още през почивните дни. Все още не е ясно от къде райкметът се е сдобил с голямата сума.

В същото време адвокатите на Ралев отказват да коментират казуса пред медиите.

„Както той, така и семейството му ще запазят мълчание на този етап. Когато г-н Ралев е готов ще потърси медии”, заяви адвокат Сузана Алепова пред медията ни.  Тя не пожела да конкретизира от къде кметът на район „Северен” е получил средствата за гаранцията си.

Все още Ралев не е решил как ще процедира относно работното му място. Към момента в администрацията на районното кметство не постъпвала заповед от него, нито заявление, че ръководителят им ще се завърне.

„Нямаме все още връзка с Ральо Ралев. Очакваме нареждания, в готовност сме. Когато има яснота, дали кметът ще се прекрати неплатената отпуска, ще бъдете уведомени”, заяви временно изпълняващият длъжността кмет на район „Северен” – Лариса Кътова.

Ралев изкара повече от  3 месеца в ареста, след като бе арестуван на 30 май.

Той бе задържан по обвинение в корупция. Според прокуратурата строителен предприемач в Пловдив бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен. Заедно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловският бизнесмен Иван Делевски. 

Ральо Ралев излиза на свобода срещу 150 000 лева гаранция!Райкметът може да напусне ареста веднага щом внесе паричната гаранция

Луксозната хасиенда на Ральо Ралев незаконна! Ще бутнат ли японските градини и джакузитата от покрива?От строителния надзор заявиха, че няма проект за преустройство на терасата, градските власти – проверяват

КПКОНПИ обискира мезонета, обитаван от Ральо Ралев, след разследването на TrafficNewsСнощи полиция влезе в луксозната сграда на "Шести септември"