Премиерът Бойко Борисов не е получавал покана от страна на президентсвтото да вземе участие на консултациите при президента Румен Радев, посветени на проблемите на Изборния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Становището дойде след коментар на президента, че управляващите не са пожелали да участват в диалог относно проблемите с изборния кодекс.

Ето и какво е официалното становище на управляващата партия:

"Председателят на ПП ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов винаги е демонстрирал готовността си за участие в диалог по всички обществени теми, както във вътрешен, така и в международен план. Борисов обаче не е получавал покана от президента Румен Радев за участие в днешната среща за обсъждане на актуални въпроси в изборния процес. Такава покана не е изпращана до него нито в Министерския съвет, нито в централата на ПП ГЕРБ."

"Бойко Борисов многократно е заявявал, че съвместната работа между институциите е ключова за стабилността и развитието на страната ни. Винаги, когато е имало предложения за диалог и срещи, Бойко Борисов се е отзовавал, както като партиен лидер, така и като министър-председател", се казва още в съобщението.