Протестиращите се опитаха да пробият полицейската блокада при БАН около 23.00 ч.

Малко по-рано пред старата сграда на Народното събрание също възникна напрежение между протестиращи и полицаи. Малко след 21.00 ч., при пристигането си, недоволните запалиха свещи и фенери пред парламента на площад „Народно събрание”. Пред сградата имаше кордон от униформени. Недоволните се хванаха за ръце и направиха жива верига пред полицаите.

Междувременно пред Руската църква се стигна до напрежение, но без сериозна ескалация, предаде Нова телевизия. 

Полицаи с щитове и каски бързо се прегрупираха от пространството при храм-паметника „Св. Александър Невски” към Народното събрание и ъгъла с главната сграда на БАН.

По-рано днес недоволните започнаха да се събират след 17.00 ч. пред сградата на Президентството. По повод Деня на Независимостта на България протестът започна с химна на България. Движението по булевард „Цар Освободител” беше блокирано, а полицейското присъствие в „Триъгълника на властта” засилено. 
В района има поставени КПП-та, на които органите на реда проверяват щателно личния багаж на протестиращите. Полицаи, облечени с жилетки с надпис „антиконфликт”, пазят сградата на НС. 
Част от протестиращите, начело с БОЕЦ, се отделиха от множеството и тръгнаха на шествие и блокираха „Орлов мост” малко след 20.40 ч.