Протестиращи блокираха движението по бул. "Цар Борис Обединител" в Пловдив. Шествието премина през Тунела, а част от хората блокираха кръстовището на Чифте баня. Друга част от пловдивчани се насочиха към Панаира и затвориха движението по моста на Марица. Блокиран е и градският транспорт в района. 

По данни на МВР броят на протестиращите вече е над 3 000 души. Част от тях все още са в кръстовището на бул. "Цар Борис Обединител" и "6-ти септември". Други стигнаха до панаира. 

Районът на бул. "Марица-Север" не е отцепен от полиция, поради което автомобили, придвижващи се по него, се включват в движението по "Цар Борис Обединител". Центърът и бул. "България" са напълно блокирани, предаде наш репортер.

Демонстрантите се придвижвиха и до кръстовището с ул. "Победа". В момента е блокиран и мостът на Герджика, както и "6-ти септември". Придвижването в район "Северен" е почти невъзможно. 

Викове "Мутри вън!" и "Оставка" огласиха половината град. Полицейското присъствие в района е символично.

Преди минути двата лъча се срещнаха пред паметника на Съединението. Протестиращите отново изпяха химна на Република България. 

Към този час множеството вече се разотива. 

Хиляди протестиращи преминаха по Главната, блокират булевард НА ЖИВОПред сградата на Община Пловдив ги чакаха 100 души от ПП "Възраждане"