Дали ще продължат ежеседмичните брифинги на НОЩ зависи от решенията, които предстои да бъдат взети от Народното събрание или от президента, поясни здравният министър Костадин Ангелов по време на брифинга днес.

Ние ще изпълним ангажимента си на лекари към всички граджани до момента, в който това е необходимо. Ние сме лекари до гроб, а политици или началници сме до време. В нашето поле няма място за политика. Тук се касае живота и здравето на народа“, заяви категорично здравният министър.

„Здравеопазването няма цвят, всички ние сме хора, имаме червена кръв, равни сме пред смъртта. Така че днес ще защитим всичко онова, което сме направили, пред Парламента. Ако се състави правителство ще можем да си починем. Всички тук на масата сме платили висока лична цена, не сме виждали семействата си от половин година“, категоричен бе проф. Ангелов.

„Да, Симидчиев ми се обади, за да направим среща. Тя ще се състои днес пред всички вас“, заяви още министърът.

Днес ще се дискутират всички въпроси свързани с пандемията, заяви здравният министър.

„Замириса на избори и започнаха предизборните кампании преди са сме надживели предходната. Не можем да си позволяваме да лакатушим“, каза още той.

Костадин Ангелов отрече да е получил предложение за работа „под масата“. Всички останали членове на НОЩ също.

 „Ситуацията е сериозна. Да, третата вълна ще отмине, но много зависи от това какво решение ще бъдат взети. Не сме се страхували да вземаме бързи решение и сме изглеждали понякога непоследователни, но успяхме да се справим със заболяването. Много държави не успяват да направят и това“, посени проф. Ангелов.