Премиерът в оставка Бойко Борисов коментира отпадането на точките за намаляването на партийните субсидии и мажоритарния вот.

„Не знам при какъв задкулисен диалог, това беше свалено днес. Ами нашите приятели от „Демократична България“, които си основаха политическата кампания на плажа „Росенец“ – кой и коя сила ги накара да изкарат тази точка от дневния ред.  Кворумът е задължение за управляващите, помните ли, когато БСП и ДПС излизаха от парламента, аз тогава ходих при Марешки, за да го моля да влизат в залата, за да можем да направим кворум, компромиси е политиката“, каза той.

Той е категоричен, че повечето партии от НС не се интересуват от парламентарните избори, а само от президентските, за да са в „услуга на Румен Радев“.

„ Аз не мога да разбера и защо говорим за нови лица парламента, като много от тях имат достатъчно опит. Още марширувах по плаца на МВР, когато Татяна Дончева беше депутат, също и Капон и Манолова.  Жените винаги са млади, така че го приемам за даденост“, каза той.

Според него се въвеждат промени в условията на пандемията, като не е ясно как ще се приложат.

„Дори не знаят кой ще занесе машините в болничната стая. Ами ако откажат машините в някоя област, какво ще стане – ще се касират изборите Някой цели да няма правителство. А да не говорим за гласуването по пощата  - в една страна като САЩ имаше хаос, броиха месеци наред бюлетините. А какво ще доведе това в България? Електронното гласуване ще направи хакерите много богати хора, много държави се отказаха от това, защото няма сигурност. Всичко това означава да вкарваме при агнетата вълците“, каза още той.

Борисов заяви още, че институциите, които искат да се ликвидират в момента са създадени по препоръка на ЕС.  Той е категоричен, че дори при едни нови избори картинката няма да се промени и пак ще е необходима подкрепата на ГЕРБ, БСП или ДПС.

„Тогава пак ли ще има избори, но през това време държавата ще лети по нанадолнище Пожелаваме им успех, дано вложат поне малко разум, така както направихме ние“

При първоначални изчисления едни нови избори ще струват около 70-80 млн. лева.

„Понеже парите са в изобилие, ние ще си позволим да похарчим стотици милиони, за да направим кефа на някой“, каза той.

Той забрани на министрите да работят на Разпети петък.

„Работим във всички останали дни, но утре няма“