Бойко Борисов изрази тревогата си от случващото се по време на протестите и отново подчерта, че има провокатори, които целят да ескалират напрежението.

„Виждам водачите на протестите, знам Мая Манолова и Румен Петков, които са там. Мъчно ми е за полицаите и невинно битите хора. Виждате, взривяват се бомби в хората и това е целта на протеста. Видя ли кръв по улицата - веднага тръгвам. За това бяха тези пликчета боя, да се създава впечатление за кръв. Големите ни проекти са поставени под риск, защото когато извън България виждат, че държавата е дестабилизирана няма да има доверие от инвеститорите. Това е допълнителен застой, а емоциите никога не са били добър съветник“, коментира премиерът.

Министър-председателят подчерта, че ГЕРБ до момента е печелила в честни избори, като се спазва конституцията и демокрацията.

„Разочарован съм и това, което видях. Не очаквах да е в такива огромни мащаби. Да мине европейския съвет и пак ще говорим. Не упреквайте тези хора, които идват със социални искания. Тревожа се за тях, желанието им за оставка на това правителство няма да им подобри положението. Ноември - януари ще бъдат в толкова по-тежко положение“, каза той.

Той бе категоричен, че не познава никой от ВСС, за да предопределя даден избор.

„Има няколко месеца до изборите, работим по поръчката за машинното гласуване. Коронавирусът спря процеса в света. Нито една държава в света не е отчела това, което правим ние. От отличници обаче влязохме в червените зони. Всичко е в ръцете на всеки индивидуално“, заяви още премиерът.