"Най-важното е хората да знаят, че има сигурност. Мерките за бизнеса се вкарат веднага, за да не се "психясат" хората, че няма да има работа", това заяви премиерът Бойко Борисов. Той е на посещение в завод на турският холдинг "Нурсан" в с. Люляково, област Бургас. Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков също е на място.

"Докато другите говорят, ние работим. Нашата сила е връзката с хората, има ли работни места - икономиката расте. Нашите опоненти не могат да си представят колко е тежко", каза още Борисов.   

В завода той попита и работниците дали са доволни от своите работодатели и дали се плащат редовно заплати. От дружеството изразиха задоволство от мярката 60/40.

"Не съкратихме нито един работник. Има 60-70 души, които са назначени", заявиха от завода. 

Той отново отбеляза и двете нови програми за подпомагане на бизнеса.От другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за изграждане на детски кътове във фирмите. Фирмите ще могат да получават между 50 000 и 150 000 лв. Отдени са за това 15 млн. лв.

Другия месец през Министерството на икономиката пуска 2 нови програми:
1. С 68 млн. лв. ще бъдат подкрепени фирмите, които имат над 500 000 лв. оборот.
2. Почти 80 млн. лв. ще бъдат насочени към малки и средни фирми, за да си преустроят производствата в условията на COVID-19 - да направят прегради, отделни входове, да закупят предпазни средства и всичко нужно да работят при новите условия.
Политиката е работа за хората.