Обстановката в област Хасково остава изключително усложнена, поради възникнали нови 20 пожара в съботния ден.

Бушуващите огнища от делничните дни са потушени. Въпреки това продължават да бъдат наблюдавани трите големи пожара в село Динево в община Хасково, село Изворово в община Харманли и село Лесово в община Елхово от противопожарните служби и военното формирование от Хасково.

Допълнителна помощ им оказват 9 екипа от пожарните служби от други области. 

Всичката налична техника на пожарната, горските стопанства и общините е включена в пожарогасенето. Опасността от възникване на пожари не е отминала и за цялата област остават в сила най-високите предупреждения за пожароопасност.

Бъдете предпазливи и отговорни, не палете огън на открито, призова Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова, която посети най-засегнатите райони.

Припомняме, че снощи пожарът край село Лесово е преминал река Тунджа и върви в посока село Присадец, община Тополовград. Поради силните до ураганни пориви на вятъра, пожарът мени посоката си, което го прави труден за овладяване. Областният управител координира дейностите на институциите. На място за овладяването на огъня работят 7 екипа на пожарна безопасност. В гасенето му са се включили и екипи от други структури, както и доброволци. 

Снимката е илюстративна!