Предстоят промени в обучението на кандидат-шофьорите. Ще бъдат увеличени часовете за подготовка от 31 на 45. Това съобщи зам.-министърът на транспорта Ангел Попов по време на официалната церемония на Годишните награди за принос в пътната безопасност.
 
Обмисляме мерки за промяна в методиката на обучение на кандидатите за водачи иизползването на диференциран подход при определяне на часовете за кормуване, съобщи Попов.
 
Новости ще има и при преминаването на автомобилите на годишен технически преглед (ГТП). Видеокамерите ще снимат не само автомобила, но и уредите, с които се извършва прегледът на колата.
 
Ще въведем частично обучение на полигон - няма да бъде полигон, но нещата, които се изучават на полигон, ние ще ги въведем, обясни зам.-министърът, цитиран от "Сега".
 
Той допълни, че се обсъждат варианти за въвеждане на електронна система за контрол на обучението по практика, с която ще се следят с точност часовете по кормуване. Така ще се намали административната тежест от попълването на документи и ще се ограничи сивия сектор, каза още заместник-министър Попов.