Дългочаканият старт на ремонта на Коматевско шосе започва до 10-15 дни, разбра TNS.bg.

 „Най-после чаканият "No Objection" от ЕБВР пристигна. Следва отвряне на ценовите предложения за надзора и стартиране на работата в най-скоро време”, обяви кметът Иван Тотев.

Припомняме, че пръва копка на обекта бе направена в навечерието на изборите, а след това ремонтът бе отлаган многократно, като всеки път обяснението бе, че Европейската банка за възстановяване и развитие бави отговори и има тромави процедури. Последно от банката не бяха одобрили процедурата по избор на фирма за строителен надзор, а от Общината се надяваха същинската работа да започне на първи март и дори предупредиха коматевци да си търсят обходни маршрути от тази дата.

 От „Иберди”, както Тотев нарича ЕБВР, пристигнало дългоочакваното писмо късно вечерта в края на работната седмица. „Имаме удоволствието да Ви информираме, че въз основа на информацията, предоставена в доклада на банката няма възражения спрямо резултата от оценката на техническите оферти.

Следователно, можете да продължите с покана за отварянето на финансовите предложения на всички консултанти, които са преминали минималната техническа оценка (80 точки), определени в искането за предложение”, пише в писмото, част от което кметът е публикувал в социалната мрежа.

Кой ще поеме надзора на поръчката ще стане ясно след крайнотото класиране на офертите. То  става бързо, коментира Тотев. „Предложените цени се подреждат в екселска таблица и най-ниската оферта е най-отгоре. Би трябвало до 10-15 дена да имаме договор за надзор и да започнем Коматевско.  Или поне така ми се иска”, добавия той.

Ремонтът предвижда цялостно премахване на паважа и асфалтирането на булеварда, трябва да бъде завършен до половин година. През това време движението ще бъде затворено, а за автомобилите, които обслужват предприятията ще има пропускателен режим.

Още новини четете ТУК

TNS.bg