Пореден ден с валежи очаква Пловдив днес. Превалявания се очакват още преди обяд, а като според синоптиците ще продължат до края на деня. Минималните температури ще бъдат 14-15 градуса, а максималните 22-23 градуса.

На много места в страната също ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Почти без валежи ще бъде в западните и централните райони на Дунавската равнина. Ще духа слаб вятър от изтоксевероизток. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 22°. През нощта срещу сряда явленията ще затихнат, а облачността ще се разкъса, над много райони и ще намалее. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

В планините облачността ще бъде предимно значителна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, на повече места около и след обяд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 8°.

Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 21°-23°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.