Слънчево и топло ще остане утре времето. През деня ще се появи висока облачност. Ще духа слаб югозападен вятър. Минимални температури между 13° и 18°, а максимални между 29° и 34°, в София - 30°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), цитирани от Фокус.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен югозападен, след обяд югоизточен вятър. Максимални температури 27°-31°. Температурата на морската вода е около 24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен западен, по високите части временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 17°.

В неделя облачността ще се увеличи и на места ще превали. Температурите слабо ще се понижат, но все още ще са сравнително високи.

В началото на следващата седмица ще преобладава облачно време. С прекъсвания на много места ще превалява дъжд, в понеделник главно в северозападната половина, във вторник - из цялата страна. На отделни места временно валежите ще са интензивни, с гръмотевични бури. Температурите ще продължат да се понижават. Във вторник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg