„Това е най-значимият момент в живота ми. Аз се нуждая от помощ, семейството ми се нуждае, моите приятели, моята родина се нуждаят от помощ“, сподели поп звездата Руслана пред bTV.

“Не се страхувам. Ние, украинците, никога не се отказваме. Помните колко време прекарах на Майдана. Руслана е войник”, заяви победителката от „Евровизия“ през 2004 г.

От съображения за сигурност тя не разкрива точното място, където се намира в момента. Знаем само, че е някъде в Западна Украйна.

Според певицата руските военни изпълняват престъпни заповеди. Опитват се да окупират АЕЦ Чернобил, а това е заплаха за целия свят и никой не знае каква ще е следващата стъпка на Путин.

„Всички световни лидери се обединиха за Украйна, но моят апел не е за военна помощ. Посланието ми е към обикновения човек, към моята публика. Вярвам в силата на социалните мрежи. Вярвам, че хората ще ни подкрепят. Те са тези, които ще донесат промяната… Обичам вашата страна, имам много приятели в България. Луда съм по вашата фолклорна музика. Усещам сърцата ви и се надявам вие да усетите моето. Сега е моментът да спасим животите си. Трябва да бъдем заедно“, обобщи Руслана.