158 344 пловдивчани упражниха правото си на глас на балотажа между генерал Румен Радев и Цецка Цачева. Това са половината от избирателите, имащи право на глас. 

Изборният ден е приключил точно в 20 часа, като от нито една секция не е постъпило искане за удължаване на времето.  В проценти избирателната активност под тепетата е 51,57, което е с 6 % по-малко от колкото на първия тур. Отново най-активни са били пловдивчаните от район "Западен" като там са гласували 55,5 % или 18 340 души. Най- ниска е в район "Източен", където са гласували само 41,59 или 19 005 души.

Говорителят на РИК Гергана Костадинова заяви, че изборният ден в Пловдив е минал повече от спокойно като не е имало нито един сигнал за манипулация, купуване на гласове или други съществени нарушения. Имало е куриозен случай, при който пловдивчанин е извикал прокурор и се обадил в РИК понеже не му били предоставили плик, в който да си пусне бюлетината. Той решил, че по този начин се опитват да направят гласът му недействителен. Само че, на президентските избори пликове няма и случаят е влязъл в графата Абсурди. 

Първите автобуси с чували с бюлетини пристигнаха в РИК , като до момента близо 30 секции са предали книжата си. 

TrafficNews.bg