За пета поредна година близки и роднини ще почетат паметта на зверски убитата Вероника Здравкова. Утре се навършват четири години от зверското убийство във Велико Търново. На 28 февруари 2015 година момичето загина след 7 удара с брадвичка, нанесени й от рецидивиста Илиян Здравков при опит за обир. Съдът в старата столица го осъди на трийсет години лишаване от свобода, но той обжалва решението.

Пет години след жестокото убийство на Здравкова от Никопол, близките й отново ще почетат паметта й с шествие до лобното и място. 23- годишното момиче бе убито на 28 февруари 2015- та година от рецидивисти Илиян Здравков.

Вечерта на жп гарата във Велико Търново, мъжът й нанесъл 7 удара с брадва, след това захвърлил тялото й в близкото дере на река Янтра.

Апелът на роднините и приятелите на Вероника е престъпниците да получават справедливи присъди. Близки, приятели, познати и непознати на Вероника ще вървят по последните й стъпки до лобното й място. Шествието в нейна памет ще започне в 18:50 от гарата на Велико Търново.