18-годишният Борислав Гарибов си отиде на склоновете на Пирин, където буквално е отраснал. Бобо е член на Националния отбор по фрийрайд и е един от най-талантливите и перспективни млади спортисти.

Още от съвсем малък Бoбо трупа участия и подиуми във всички фрирайд състезания и събития на родната ни сцена. Последните три зими записва и първите си международни изяви на най-високия ранг състезания за младежи в Австрия.

Бобо е прекарвал много време в тренировки с Борис Първанов, който е сноубордист, отново фрийрайдър. Има множество успехи и медали от състезания. 

Макар и оборудван по всички стандарти - с еърбег раница и друга лавинна екипировка, днес той губи живота си, след като лавина го застига в един от Бъндеришките улеи.

По време на трагичния инцидент се е спускал с треньора си. Нелепа случайност слага край на живота му. Еърбегът му се е отворил, но се е разкъсал от клоните на дърветата. Момчето е било пометено от снежната маса и е открито забито в дърво.

Така наречените "Бъндеришки улеи" е общо название на улеите, които се спускат по западния склон на вр.Тодорка и слизат в Бъндеришката долина. Сред ски и сноуборд компаниите са извесни с имена, тясно свързани с местоположението им спрямо горната станция на седалковия лифт. Характерно за тях е, че са с респектираща денивелация (над 600м) и сенчесто изложение. Често тук може да се намери и доста добър пръхкав сняг. По тях има сериозна лавинна опасност. 

По първоначални данни младежът е бил със сноуборд, въпреки че се състезава със ски. 

Близки и приятели на младежа написаха десетки прощални писма в профила му във фейсбук. 

Победител:

От Планинска спасителна служба също излязоха с официално съобщение за трагичния инцидент: "Eдин млад човек загина днес при тежък лавинен инцидент в Бъндеришките улеи в Пирин, над Банско. Сигналът постъпи в Планинска спасителна служба при Български Червен кръст (ПСС при БЧК) в 11:28 ч с обаждане по телефона на дежурен планински спасител от отряд Банско. Свидетел съобщава, че скиор е попаднал в лавина и има нужда от помощ. Веднага се организира група от трима спасители и спасително куче, които с моторни шейни успяват да достигнат до пострадалия за 10 мин. При пристигане на място констатират смъртта му, изкопават го от затрупалите го снежни маси, транспортират тялото и го предават на Спешна медицинска помощ и полицията. В последните няколко дни имаше изключително много информация за сложната лавинна обстановка. Подценяването на условията в планината е една от най-честите грешки, които могат да доведат до много тежки инциденти, понякога и с фатален край. ПСС при БЧК предупреждава, че лавинната обстановка в планините продължава да е сложна и препоръчва да не се предприемат рискови излизания извън маркираните ски писти и зимни туристически маршрути. ПСС при БЧК изказва най-искрените си съболезнования към роднините и близките на загиналия."

Една от последните му зимни тренировки: 

Припомняме, че снощи от Българска Лавинна Асоциация предупредиха за лавинна опасност. Ето какво написаха още снощи те: 

Силният вятър от юг в последните 36 часа, който продължава и сега в Пирин, Рила и Витоша с пориви над 15 м/с по билата, е направил сериозни навявания на всички изложения, различни от юг. Вчера в района на Каркъма под вр. Тодорка навявките се цепеха дори на много нисък наклон. Имаме сведения за редица естествени лавини и такива предизвикани от човек в Пирин в района на вр. Вихрен, Хвойнати, западния склон на вр. Тодорка, в Рила в района на Мальовица, както и на Витоша. В комбинация с обилния на места снеговалеж и по-високи температури, снежната покривка в утрешния ден се очаква да бъде сериозно натоварена.

Очаква се: значителна лавинна активност (спонтанна и предизвикана от човешко натоварване); във високата част на планините и на границата с горския пояс; на всички изложения, но повишена на С, СИ, СЗ.