Помните ли червено "Волво", което се бе разположило на триъгълен остров, между който са сключени две пешеходни пътеки на кръстовището на ул. "Захари Стоянов" и ул. "Гладстон"? А опитите на пловдивчани три пъти да сигнализират за наглата постъпка, предразполагаща към катастрофа или пък просто поставяща пешеходците в ситуация прескочи-кобила? 

Ако сте запознати със случая от миналата седмица /25.04/, то сте наясно и с факта, че след 1 час търпението на гражданите, подавали сигнали, се бе изчерпало и те напуснаха автомобила, чиято съдба остава неясна. По времето, за което те са били в епицентъра на събитията, не се е появил екип на полицията. Дали водачът в заключение е бил глобен или просто се е качил на колата и е отпрашил?

Ако сте пропуснали изцепката на четири колела, брандирана с пловдивски номер - повече за нея можете да прочетете тук.

Междувременно, както отбелязахме в предния материал по темата, наш репортер отпрати информацията към пресцентъра на Дирекция "112", за да стане ясно дали сигналите са били отработени надлежно. 

От Дирекцията поясниха, че наистина се регистрирани 3 обаждания, в които се сигнализира за неправилно паркирания автомобил, както и че проверката е показала, че те са обслужени по законовия ред. 

"В резултат на извършената проверка Ви уведомявам, че описаните по-горе повиквания са обслужени от служителите на ДНС 112 - МВР съгласно действащата нормативна уредба за обслужване на спешни повиквания, поради което считам сигналът Ви за неоснователен по отношение на служителите от РЦ 112 кгьм дирекция „Национална система 112” - МВР", се казва в позицията на 112. 

В становището е упоменато още, че съгласно чл. 20 от Закона за национална система за спешни повиквания с единен европейски номер 112, службите за спешно реагиране вземат решение да мобилизират своите ресурси и ги управляват в процеса по оказване на помощ, а служителите на РЦ 112 нямат контролни функции върху тяхната дейност. 

Затова от Дирекция са предали сигнала към областната дирекцията на МВР - Пловдив. Когато органите на реда, които са компетентни по казуса, разгледат информацията, ще ви информираме и за техните действия по сигнала.