Д-р Мирослав Павлов е бил адекватен в деня, в който е осъществена проверка в кабинета му в град Хисаря. Това заключи проверка на НЗОК-Пловдив, съвместно с РЗИ-Пловдив и БЛС-Пловдив.

Пациентите, чакащи за прегледи и рецепти за лекарства са изразили задоволство от качествата на доктора. Медикът пък е потвърдил, че има здравословни и лични проблеми, които се съгласява да лекува с помощта и подкрепата на Български лекарски съюз.

Становището на институциите е изпратено в отговор на молбата за иницииране на проверка, подадена от наш репортер. Припомняме, че читател на TrafficNews.bg сигнализира, че на 18 септември д-р Павлов е бил на работното си място във видимо неадекватно състояние, отнасял се е арогантно с пациенти, амбулаторната му дейност е била нарушена, а от него е долитала упорите миризма на алкохол. Всички описани поведенчески характеристики и обстоятелствата от деня са запечатани във видеоклип от същия ден, който медията ни публикува. 

Абсурд! Пиян ли е този лекар? Пловдивчанин засне джипи, което се кара с пациенти и едва говори ВИДЕОПсувни вместо Хипократовата клетва, мирис на спирт и една неработеща програма

Ето и официалното становище на НЗОК-Пловдив и отговорните институции по казуса, което беше изпратено днес на редакционната ни поща:

В деня на проверката /20.09.2018г./ д-р Павлов бе на работното си място във видимо адекватно състояние.

Пред кабинета чакаха 5бр. ЗОЛ за изписване на лекарствени средства по рецептурни книжки, а впоследствие се явиха и други. Същите бяха спокойни, заявиха че са доволни от личния лекар, тъй като е добър диагностик, проблемите са възникнали от случаите на неадекватно поведение от което е пострадало и обслужването па ЗОЛ. Не пожелаха да попълнят анкетни карти, а други да си съобщят и имената.

Поради смяна на медицинския софтуер, с който работи, в същия ден /20.09.2018г./ д-р Мирослав Павлов имаше затруднение при оформяне на рецептурни бланки. Проверяващия екип също му оказа съдействие и в този ден всички ЗОЛ бяха обслужени.

В даденото обяснение д-р Павлов не отрече съществуващия проблем с неговото поведение, което е обусловено от здравословни и лични проблеми.

Морално етичното поведение на личния лекар е приоритет на етичната комисия към БЛС. Представителят на БЛС д-р Цигаровски заяви, че в най скоро време колегата ще се яви пред комисията и ще излезнат с решение, ще му бъде помогнато да предприеме лечение, за което и д-р Павлов изрази съгласие.

Припомняме, че на 19 септември или в деня след публикувания от TrafficNews.bg материал, репортер на Нова отиде в клиниката и се оказа, че докторът отново е употребил алкохол. Пробата бе взета в Центъра за Спешна помощ и тестът отчете – 0,5 промила, които д-р Мирослав Павлов обясни така "пих ракия предната вечер".

На следващият ден 20 септември пък се е състояла гореописаната от институциите проверка. Вечерта към 21 часа на същия ден 54-годишното джипи е било блъснато между булевардите „Христо Ботев“ и „Гурко“ от лек автомобил „Тойота“ с 32-годишен водач. След взета проба от полицаите от РУ-Хисаря се оказало, че шофьорът не е употребил алкохол, за разлика от пешеходеца, който имал резултат на дрегера от над 1,2 промила. Все още няма информация как се развива разследването на "ПТП-то", което според очевидци е било леко, без последствия за доктора, който бил залитнал и се бил подпрял на автомобила. 

Павлов е общопрактикуващ лекар под формата на едноличен търговец в медицинското заведение в Хисаря от дълги години. Той отговаря за 800 пациенти. Колегите му твърдят, че перманентно е в нетрезво състояние, но пациентите не подавали сигнали, тъй като когато бил трезвен изпълнявал професирята си добре.