Преди дни 2-ри батальон Специални сили от състава на 68-ма бригада Специални сили проведе полево обучение на специализирия учебен център „Црънча”. По време на обучението се затвърдиха уменията, тактиките, техниките и процедурите при планиране и провеждане на специално разузнаване, директни акции и военно подпомагане.

В хода на занятията по тактико специална подготовка бяха преминати занятия по ликвидиране на терористи, освобождаване на заложници, усъвършенствани бяха различни способи за проникване в сграда, включително и чрез използването на взривни вещества.

По време на полевото обучение в занятията по огнева подготовка, личния състав от взводовете специални сили повиши своите стрелкови умения чрез изпълнението на стрелкови тренировки с различни образци оръжие.

Чрез методически занятия по тактико специална и огневата подготовка ръководители на занятия усъвършенстваха своите знания и умения при водене на занятията.

Полевото обучение премина с висока интензивност и натовареност на личния състав и с желание за развитие и усъвършенстване от военнослужещите.