Тази година на медицинския форум, който се проведе в Дюселдорф, ежедневния поток от посетители надхвърли 130 хиляди. Гостите на изложението, бяха обединени от една цел: да се запознаят с най- новите технологии на пазара за медицинска апаратура и да сверят часовниците си, относно актуални практики и методи за лечение, които  да „отнесат“ у дома.

Освен научната страна, която предлага разнообразни форуми, дискусии и презентации за разширяване и обновяване на познанията, Медика дава възможност за осъществяване на значими контакти, с цел сътрудничество и нови бизнес начинания.

По-голямата част от посетителите на изложението, бяха водени от желанието да се докоснат до неограничените възможности на  технологичния свят. Безспорно, хай-тек технологиите, интегрирани в медицинската апаратура, са основна причина за прогреса и достиженията на съвременната медицина, но Медика 2016, показа, че винаги може още. Тази година бе представен нов уред, без аналог в света, дело на БТЛ Индъстрийз. Компанията, която развива своята дейност в над 52 страни, изцяло е фокусирана върху разработването на иновативна техника в помощ на медицината. На своя щанд в изложбената зала БТЛ Индъстрийз разкри дълго пазена тайна, революционен апарат, с широко приложение във физикалната медицина.

Новата технология, представена от БТЛ се казва "Супер индуктивна система“ SIS. Този апарат е с голям обхват на действие, като повлиява положително както на ставни болки, така и на проблеми с опорно-двигателната и нервната система, а също и при лечение на фрактури.  Ефектът, който постига се базира на електромагнитно поле с висок интензитет. Терапията, която се прилага със SIS е напълно безболезнена и абсолютно ефективна.

Медика е най-всеобхватния медицински търговски панаир в Европа и е посредник между производителите  на апаратура и медиците. В него се разкриват нови технологии и различни здравни практики, за утвърждаване на връзката: технологии – медицина и полагане на гигантски крачки в посока ефективно лечение и грижа за човешкото здраве.

 TrafficNews.bg