Над пет милиона лева са приходите за 2018 година на Общинското предприятие "Паркиране и репатриране". В хазната на структурата само за първите два месеца от тази година са влезли постъпления в размер на 1 милион лева.

"Приходите на предприятието ще се много над миналогодишните. Трябва да се отбележи, че тази година стартирахме с 30 щатни бройки по-малко в самото предприятие, тъй като политиката на Общината е да въведе системата за плащане на Синя зона чрез автомати. Хората от позиция "късане на билети" са преместени в отдел "Контрол", заяви кметът Иван Тотев.

Така от бюджета са спестени 350 лева за заплати към общинското предприятие.

"От една страна имаме увеличение на приходите, а от друга – намаление на разходите за персонал", допълни Тотев.

Проблем №1 в Пловдив продължава да бъде липсата на паркоместа и увеличението на МПС-та в града под тепетата.

"190 хиляди са регистрираните превозни средства в Пловдив, 150 от тях са коли. Това са МПС-та, които са регистрирани в града и плащат данък към местните служби. Тази тенденция ще се запази и в бъдеще. Общината вече е взела това предвид и затова сме се насочили към изграждането на многоетажните паркинги", заяви градоначалникът.

Той и районният кмет – Димитър Колев, направиха първа копка на такъв паркинг в квартал Христо Смирненски.

Обявиха цената за място в многоетажния паркинг в Пловдив, който ще бъде без служители СНИМКИКамери, автомати и охранителни системи пазят 24/7