Пловдив започва да се възстановява след бедствието, до което доведе вчерашния порой. Улиците и булевардите осъмнаха в потресаващ вид - водата на повечето места се бе оттекла, но бе оставила след себе си кал, мръсотия и прахоляк. Тежки товарни возила и към момента вдигат във въздуха всичката прах и пясък, останали по улиците. 

По основните пътни артерии обаче са разположени екипи на ОП "Чистота". Служителите от сутринта ринат калта и измиват улиците с помощта на машини. Читатели на TrafficNews.bg забелязаха как работници в комуналното предприятие отпушват и шахтите по бул. "Мария Луиза". 

Междувременно много от местните жители продължават да отводняват домовете си. Помпите работят на пълни обороти и по строителни те обекти, които също не са били пощадени от дъжда, видя наш репортер. 

Нормализира се движението по Коматевския възел, който бе един от най-критичните участъци снощи. Остава ограничено движението по бул. "Санкт Петербург", в участъка срещу метро. В платното от страната на парк Лаута то се осъществява единствено в дясна лента. От една от шахтите по бул. Александър Стамболийски" все още изтича минимално количество вода. 

По официални данни през изминалата нощ са наводнени близо 650 домакинства и четири болнични заведения. Изтеглени са автомобили с бременна жена, майка с две деца и майка с три деца от различни автомобили. Екипи са се отзовали на два сигнала за евакуиране на трудноподвижни хора.  

Очаквайте историята на майка с дете, оказала се в капан в собствения си автомобил, в TrafficNews!