Извозваме, извозваме капачките, но те не свършват! Така емоционално-радостно възкликна пловдивчанинът Лазар Радков - един от организаторите на кампанията „Капачки за бъдеще”, който е на софийския пункт за събиране на капачките пред Националния стадион "Васил Левски". Според него такова чудо досега не се е случвало - толкова мащабна акцията никога не е била.

Капачките са наистина цели планини, видя нашият фоторепортер. Организаторите се справиха отлично с огромния наплив от хора, с още по-огромното стълпотворение от капачки и осигуриха извънреден транспорт, който да успее да извози тоновете капачки за бъдеще.

Припомняме, за първите 11 месеца на кампанията са събрани и рециклирани близо 70 000 кг пластмаса и с парите са закупени шест кувьоза. Пет вече са дарени на болниците в Червен бряг, Чирпан, Ботевград, Нова Загора и Троян. В следващите дни кувьоз получи и лечебното заведение в Кнежа.

С поредната кампания днес организаторите на „Капачки за бъдеще” са си поставили за цел да съберат средства за закупуването на още четири кувьоза.  

Браво, българи!

И... малко патриотични капачки...