Делото за двойното убийство на Стоян и Божура Караджови е истинско изпитание за правосъдната ни система, заяви днес в съда апелативният прокурор Росен Димов, който се яви на мярката на обвиняемия Венцеслав Караджов. "Тук се работи обикновено по преки доказателства, каквито обаче по това дело липсват. Косвените, обаче, очертават профила на извършителя на двойното убийство. След една много добра стрелба с пистолет първо е застреляна жената, а след това убиецът е влязъл вътре и убил мъжа й. Осем изстрела, осем патрона в жертвите", заяви прокурор Димов. 

Обвиняемият Караджов контрира, че по дрехите му не са открити барутни частици. Такива обаче са намерени по кожата на ръцете му, по косата и по чантата му. Той самият бе арестуван три дни след престъплението. 

Божура и Цветан Караджови бяха застреляни на 15 май в дома им на ул. "София". 

Към косвените доказателства се добавя и мотивът - фамилният имот, за който години наред са се водили пунически войни между Венцеслав и родителите му. "Причината е типично българска - жаждата за един имот", мотивира се прокурорът. По време на разследването досега не е открит никой друг, който да има мотив да посегне на възрастните хора.

Караджов за пореден път заяви, че е невинен и е натопен от свои бивши колеги.

Апелативният съд остави полицая зад решетките. 

Какво каза Караджов в съда гледайте във ВИДЕОТО:


TrafficNews.bg