Нова катастрофа стана на оживен пловдивски булевард. На "Васил Априлов" пред входа на ВМИ са се ударили две коли, предаде репортер на TrafficNews.bg

За щастие инцидентът се е разминал само с материални щети. Най-вероятната причина е липса на достатъчно дистанция и рязко спиране на една от колите. 

Припомняме, че тази седмица трима младежи загинаха в зверска катастрофа на Околовръстното в район "Тракия", след удар в стълб. Ден по-късно друг човек, след като кола се удари в указателна табела. Шофьорът е в болница, а спътникът загина на място.  

Полицията в Пловдив публикува черна статистика за всички загинали и ранени в последните 10 месеца от началото на годината. От нея става ясно, че 60 човека са загинали от началото на година в катастрофи само в района на Пловдив. 

Ето данните от МВР-Пловдив: От началото на 2014 година на територията на област Пловдив се наблюдава тенденция за влошаване пътнотранспортната обстановка по някои от основните й показатели – брой възникнали ПТП и брой убити и ранени при тях. За периода 01.01.-06.10.2014г. в областта са възникнали 727 тежки ПТП, при които са загинали 60 и са ранени 924 участници в движението. В сравнение със същия период на 2013г. броят на ПТП се е увеличил с 9, а броя на убитите с 24 . Броят на ранените е намалял с 40. Броят на убитите е с девет повече над средния за последните 5 години и с един повече над средния за последните 10 години. Изключително тежък в това отношение е месец юли 2014г., когато при различни пътни инциденти загиват 14 от участниците в движението. Само за първите 6 дни от м.октомври загиналите са вече пет. На територията на град Пловдив са възникнали 333 ПТП / с 18 повече от 2013/, при които са убити девет / без разлика/ . 399 са ранените /с 21 повече/ В по-малките селища от областта са възникнали 184 тежки ПТП / с 2 повече/, с 14 убити / с 8 повече/ и 204 ранени / с 34 по-малко/. По републиканската и общинска пътна мрежа са възникнали 210 тежки ПТП / с 11 по-малко/, с 37 убити / с 16 повече / и 322 ранени/ с 27 по-малко/. 698 от произшествията с 58 убити и 895 ранени са възникнали в следствие на различни нарушения на водачите на МПС.

"С общи усилия трябва да спрем нарушителите на правилата за движение. Да ги спазваме самите ние. За да запазим живота и здравето си и да предпазим всеки друг да не стане жертва на собствената си или нечия друга грешка. “, призовават от полицията в Пловдив.

TrafficNews.bg