Дете е с имплант в окото след жестоко спречкване в училище. Инцидентът станал преди месец в Карлово. Десетокласник и седмокласник се спречкали, а причината била футболен мач.

Двамата се сдърпали на терена ден преди случилото се. Майката на пострадалия седмокласник разказва пред Нова тв, че по-голямото момче се ядосало, че синът и го финтирал.

Десетокласникът отправил заплахи и по-късно излъгал пред останалите ученици, че седмокласникът му ударил шамар.

На следващия ден по време на голямото междучасие големият ученик нападнал по-малкия. Вследствие пострадалото дете получава черепно-мозъчна травма. Лекарите откриват и сериозни наранявания на окото.

Младежът все още се възстановява. В момента окото на пострадалия седмокласник няма вертикално движение. Лекарите се надяват, че това ще отшуми в рамките на половин година, споделя майката Надежда Колева.

След инцидента ръководството на училището в Карлово решава да изключи нападателя и той да бъде преместен в друго учебно заведение.

Досега десетокласникът не е имал провинения, няма и отсъствия. Родителите му живеят и работят в чужбина. Момчето живее при баба си и дядо си, а настойник е неговият вуйчо.

По думите на експерти това оказва огромно влияние върху проблемното поведение на десетокласника, а изключването му от училището само ще задълбочи проблема.

"Преместването ще натрупа срам, вина, злоба, гняв. Момчето е извършило това, защото няма родители, с които да споделя. Институциите преди това не са си свършили работата. Има програми за управление на гнева, учителите трябва да бъдат обучавани как да се справят с конфликтите", коментира училищният психолог Младен Владимиров.