Така изгледа очакването за вечеря на плажа в Мериленд - трапеза в трапеза се отблъскват и отскачат. Макар и все още празни иновативните маси с надуваеми ръбове и стол в средата са всеки са един от начините за спазване на дистанция срещи коронавирусната пандемия.

Около дузина от причудливите маси бяха разгърнати в ресторант в Оушън Сити, Мериленд. Надутите тръбни маси са създадени от базираната в Балтимор компания Revolution Event Design & Production, за да позволят на хората да са социално дистанцирани, докато ядат и говорят на открито.

Устройствата разполагат с отвор в средата, за да се настани всеки с височина от 1 до 2 метра. Гостите сядат в центъра, могат да се придвижват, тъй като съоръжението е на колела, а около тях се сервира менюто им. 
 
„Искахме да измислим креативен и забавен начин да запазим всички в безопасност, но все пак да върнем социалния и празничен, и дори купонджийски аспект на събирането на хора“, обяснява Ерин Чермак, изпълнителен директор на Revolution Event Design & Production.

Бизнесът върви много успешно и вече десетки ресторанти с градини са направили заявки за тези причудливи маси.