Окръжният съд в Пловдив днес отложи за ноември делото срещу Светлана Александрова, която е обвинена за смъртта на новороденото й момиченце. Причината е служебна ангажираност на адвоката й.

Детенцето е починало през януари тази години. Светлана твърди, че не е разбрала как се е случило, а по невнимание му натиснала по силно нослето и то се задушило.

"Не съм убила детето си. Никога не бих го направила. Просто му натиснах по-силно нослето и то се задуши, защото плачеше. Имам още три деца, които през това време обикаляха покрай мен и викаха. Чудех се как да ги успокоя. Самотна майка съм", разказала пред полицията Светлана.

Жената твърди, че забременяла от женен мъж, който обаче не знаел, че ще става баща. "Нито пък аз съм го търсила за помощ", обяснява 33-годишната Светлана.

В обвинителния акт е записано, че жената родила на 2 януари тази година в банята на апартамента си в жилищен район "Тракия". Трите й деца не чули нищо, защото спели. Докато прерязвала пъпната връв, наранила бебето. "Всичко стана неволно", твърди жената. Тя не казала на близките си за четвъртото раждане.

Oще по темата ТУК

ТrafficNews.bg